Website-uri resursă

TotulDespreAvort.ro - Tot ce ai vrut să știi, dar ți-a fost frică să întrebi!

Intuitiv, ușor de parcurs, bine organizat și documentat științific, www.TotulDespreAvort.ro este un web-site educațional care analizează cele mai comune 25 de mituri legate de avort.

Website-ul conține următoarele secțiuni:

  • VIAȚA, UMANITATE ȘI PERSOANĂ - Mituri referitoare la viață, umanitate și persoană
  • DREPTURI - Mituri referitoare la drepturile femeilor și a copiilor
  • PROBLEME SOCIALE - Mituri referitoare la probleme sociale, sărăcie și abuzuri
  • SĂNĂTATE ȘI SIGURANȚĂ - Mituri referitoare la sănătate, siguranță și handicapuri


„Rupe tăcerea” - avortul rănește! Traumă, mărturie, vindecare

„Rupe tăcerea” este primul proiect românesc care cuprinde atât mărturii directe ale persoanelor afectate de trauma avortului, cât și un program coerent de terapie și vindecare post-avort.

Avortul rănește femeia în cele mai intime și delicate aspecte ale vieții, iar amintirea acestuia poate declanșa reacții emoționale puternice și complexe, chiar la mult timp după momentul procedurii. Aceasta întrucât graviditatea determină modificări hormonale și funcționale în organismul femeii, iar un avort perturbă acest proces fiziologic firesc, fapt care favorizează apariția unor dereglări în funcţionarea organelor precum și în cea a psihicului. Totalitatea simptomelor psihice care apar după întreruperea sarcinii, fie imediat, fie ulterior, sunt cunoscute sub denumirea de sindromul post-avort sau suferința post-avort.

Această suferință se caracterizează printr-o gamă largă de sentimente concretizate, frecvent, prin comportamente anti-sociale, uneori extreme, în timp ce momentul și factorii declanșării variază de la persoană la persoană. Sunt femei care își schimbă viața imediat după avort, femei care se întorc la viața lor ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic, urmând, multe dintre ele, să-și regrete decizia peste ani, atunci când vârsta îndeamnă la introspecție.

Dacă până acum trauma avortului a fost un subiect tabu, Asociația PRO VITA București își propune, prin proiectul „Rupe tăcerea” - www.rupetacerea.ro, să aducă la lumină această problemă majoră care marchează viața femeilor și familiilor din România, prin culegerea și difuzarea de mărturii nemijlocite ale celor afectate.

„Rupe tăcerea” este parte a campaniei internaționale „Silent no More Awareness”, inițiată în SUA și Marea Britanie acum 10 ani și care a strâns până azi peste 10.000 de mărturii din 67 de țări.

„Călătoria” – zece pași spre vindecarea după avort

Abordarea sindromului post-se poate face din perspective diferite. Fidelă principiilor și identității sale, Asociația PRO VITA București oferă, tot prin proiectul „Rupe tăcerea”, și un program de consiliere și terapie, al cărui scop este vindecarea de trauma avortului. Particularitatea acestui program constă în abordarea specifică psihoterapiei ortodoxe.

„Programul se numește 'Călătoria', durează în medie 3-4 luni și cuprinde întâlniri săptămânale individuale cu personal format și specializat pe psihoterapia sindromului post-avort. În fapt, pacientul trece prin 10 'pași', dintre care unul îl reprezintă participarea la Taina Spovedaniei”, a declarat d-na Roxana Puiu, psihoterapeut și inițiatoarea acestui proiect. „Dacă preotul ușurează și mijlocește relația femeii cu Dumnezeu, psihoterapeutul se ocupă de modalitatea în care femeia se poate adapta mai bine la viața ei prezentă, învățând să trăiască cu experiența avortului. Spovedania completează psihoterapia, iar amândouă se împletesc, servind aceluiași scop: vindecarea.”

Programul „Călătoria” este derulat în parteneriat cu asociația britanică „Care Confidential”.

Mai multe detalii despre acest program și modul în care puteți depune propria mărturie și apela la serviciile noastre specializate, pe website-ul „Rupe tăcerea”, www.rupetacerea.ro


Strigătul mut

www.strigatulmut.ro este dedicat unuia din cele mai puternice documentare realizate vreodată."Strigătul mut" ("The Silent Scream") este un film care arată că avortul nu "îndepărtează un ghem de ţesuturi", aşa cum afirmă susţinătorii acestuia, ci ucide o fiinţă vie. Filmul prezintă şi explică înregistrarea cu ultrasunete a unui avort prin aspiraţie, în primul trimestru de sarcină. Imaginea copilului nenăscut, ferindu-se de chiuretă şi căscând gura într-un "strigăt mut" în încercarea de a scăpa de instrumentul ucigaş, este una din cele mai dramatice scene captate vreodată.

Filmul este realizat şi prezentat de Bernard Nathanson, fost director al uneia din cele mai mari clinici de avorturi din SUA. Dr. Nathanson a şi-a abandonat ocupaţia criminală, devenind un mare luptător pentru cauza vieţii.

Avortul este o industrie puternică şi influentă. Cei care pretind, cu cinism, că "ajută femeile" operează în toată lumea o reţea de mii de clinici, cu o cifră de afaceri de miliarde de dolari. Bani pătaţi de sânge. Împotriva acestora se poate lupta cu instrumente precum "Strigătul mut". Vizionează filmul şi anunţă şi pe alţii despre el.

La www.strigatulmut.ro mai găsești informaţii privind umanitatea şi drepturile copilului nenăscut, opinii ale oamenilor de ştiinţă, fotografii cu stadiile dezvoltării embrionare etc.


Medici pentru viață

Website-ul www.medicipentruviata.ro oferă resurse utile de bioetică și legislație pentru medici, utile în special medicilor ginecologi care doresc să-și exercite dreptul la obiecția de conștiință prin refuzul de a practica, asista sau înlesni un avort.

„Medicii pentru viață” își propun apărarea vieții umane în toate stadiile sale, din momentul concepției până la moartea naturală, în conformitate cu jurămintele și deontologia medicale autentice.

 

Toate aceste website-uri sunt realizate de Asociația PRO VITA București (www.asociatiaprovita.ro).

 

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography