„O zi tragică pentru copiii Americii”
Sâmbătă, 23 Iulie 2016 07:43

Titlu original: BRIEF OF AMICI CURIAE IN SUPPORT OF RESPONDENTS. IN THE Supreme Court of the United States JAMES OBERGEFELL AND BRITTANI HENRY, ET AL., Petitioners, v. RICHARD HODGES, Respondent. NOS. 14-556, 14-562, 14-571, 14-574

Autor: AMERICAN COLLEGE OF PEDIATRICIANS, FAMILY WATCH INTERNATIONAL, LOREN D. MARKS, MARK D. REGNERUS AND DONALD PAUL SULLINS

Vă oferim, în traducerea PRO VITA București, argumentația principală din intervenția pe care Colegiul American de Pediatrie a făcut-o în aprilie 2015 în fața Curții Supreme a SUA, în timpul audierilor pentru cauza cunoscută sub numele de Obergefell contra Hodges. Decizia în această cauză a adus legalizarea pe tot cuprinsul SUA a „căsătoriei” între persoane de același sex.

Colegiul, împreună cu Family Watch International și cu cercetătorii Loren D. Marks, Mark D. Regnerus și Donald Paul Sullins, a susținut că legile statale care interziceau această formă de căsătorie nu sunt contrare Constituției SUA și că au în vedere în primul rând protejarea nucleului familial tradițional, care servește cel mai bine interesele copilului, ale părinților și ale societății.

După deliberări, Curtea a hotărât pe 24 iunie 2015 că Al Paisprezecelea Amendament al Constituției SUA (vechi de aproape 2 secole!) ar conține un „drept” la căsătoria între persoane de același sex, și ca atare legile contrare aplicabile pe teritoriul statelor, inclusiv cele 30 de amendamente la Constituțiile statale, adoptate în deceniul precedent după referendumuri cerute de cetățeni, pentru protecția căsătoriei, sunt lovite de nulitate.

La aflarea deciziei din cauza Obergefell, Colegiul a transmis un comunicat de presă intitulat „O zi tragică pentru copiii Americii”, în care deplânge faptul că judecătorii au subminat cea mai importantă instituție pro-copil din istorie și au subordonat nevoile și binele copiilor, interesului adulților.

Descărcați documentul de aici (format pdf).

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography