Maternitatea surogat și drepturile omului
Duminică, 10 Aprilie 2016 19:33

Titlu: Maternitatea surogat și drepturile omului. Analiză a problemelor umane, legale și etice

Autori: Claire de La Hougue și Caroline Roux (disponibil în lb. română)

Raport realizat de Claire de La Hougue (doctor în drept, avocat, cercetător la Centrul European pentru Lege și Justiție din Strasbourg) și Caroline Roux (secretar general adjunct al Alianței Vita din Franța și coordonator al liniei de urgență „SOSbébé”) din partea Uniunii Internaționale pentru Abolirea Maternității de Substituție. Această uniune a fost fondată la inițiativa asociațiilor naționale și europene care acționează pentru respectarea copilăriei, a femeii, demnității și drepturilor omului, printre care, Centrul European de Drept și Justiție (statut consultativ special în cadrul Organizației Națiunilor Unite), l'Appel des professionnels de l'enfance, Alliance VITA (membru al Platformei Drepturilor Fundamentale ale UE), FAFCE (statut participativ în cadrul Consiliului Europei), La Manif Pour Tous, l'Agence Européenne des Adoptés, Care for Europe, European Dignity Watch, Fondazione Novae Terrae etc., iar din România, Asociația PRO VITA filiala București.

Studiul poate fi consultat aici.

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography