Cuplurile căsătorite oferă un cămin mai stabil și mai sigur copiilor
Duminică, 15 Septembrie 2013 15:32

Rezumat: Un studiu longitudinal național realizat de Marriage Foundation (Fundația pentru Căsătorie) din Marea Britanie, intitulat „Understanding society” (Să înțelegem societatea) relevă că aproape toate cuplurile care au rămas intacte până ce copiii lor au atins vârsta adolescenței sunt căsătorite.

Astfel:

  • Dintre părinții care rămân împreună, până ce copiii lor împlinesc 16 ani, 93% sunt căsătoriți.
  • 45% din adolescenții între 13 și 15 ani nu locuiesc cu ambii părinți.
  • Din 47% copii născuți din părinți necăsătoriți în Marea Britanie, doar 11% vor ajunge la vârsta de 16 ani cu părinții necăsătoriți încă împreună. Ceilalți, fie se vor căsători, fie se vor despărți.
  • Jumătate din destrămările familiale au loc în primii doi ani.

Metodologie: Studiul MF se bazează pe rezultate colectate din 40.000 de gospodării din Marea Britanie, între 2010 și 2011.

Concluzie: Părinții căsătoriți sunt mai stabili decât cei necăsătoriți, iar starea civilă joacă un rol crucial în stabilitatea familiilor. Cuplurile care nu se căsătoresc oferă arareori un cămin sigur și stabil copiilor.

Descărcată în format pdf de aici

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography