Broşură "Obiecţia de conştiinţă - drept fundamental al personalului medical"

Refuzul personalului medical de a practica sau asista o întrerupere de sarcină la cerere este una din cel mai des întâlnite situaţii conflictuale între drepturile medicului şi cele ale pacientului. Acest refuz poartă numele de „obiecţie pe motive de conştiinţă” (sau morală) şi are la bază contradicţia între solicitarea pacientului şi principiile religioase sau morale ale membrului personalului medical, respectiv între autonomia medicului și presupusa binefacere a pacientului.

Broşura „Obiecţia pe motive de conştiinţă - drept fundamental al personalului medical” are drept scop familiarizarea personalului medical de orice rang, în special a medicilor și asistenților medicali din specialitatea ginecologie cu „obiecția morală” şi încurajarea apelului la ea.

Autori: PRO VITA București și Asociația Medicilor Catolici din București.

Varianta web: descarcă. Varianta pentru tipar: descarcă. Broşura are 24 de pagini (inclusiv 4 coperţi). Disponibilă în format Adobe PDF, color. Optimizat și pentru tipografie (indicații: format 8/12,5 cm).

Dacă doriți să comandați gata tipărită vă rugăm să ne contactați.

Modificarea și vânzarea acestui material sunt interzise.

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography