BILANȚ: 5 ani de parteneriat, în beneficiul victimelor violenței domestice
Sâmbătă, 16 Decembrie 2017 00:00

În urmă cu câțiva ani am avut șansa să cunoaștem o persoană specială: preotul Valentin Ștefan, din Giurgiu. Împreună cu soția sa Veronica, acesta a preluat, în comuna Slobozia, clădirea devastată a unui fost orfelinat și l-a transformat într-un centru social modern, botezat după numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Acolo găsesc adăpost, de atunci, zeci de mame cu copii, centrul fiind destinat protejării și reintegrării victimelor violenței domestice.

În toamna lui 2012 s-a semnat un protocol de colaborare și parteneriat între noi, PRO VITA din București, și Așezământul „Sf. Arhangheli”, parteneriat care intră acum în cel de-al 6-lea an.

Ce ne-am propus prin această colaborare?

PRO VITA București este axată pe direcții în care mișcarea pentru viață din România este încă deficitară (advocacy, litigii, educație și prevenție, consiliere, influențarea deciziilor) nefiind acreditată pentru servicii de asistență socială care implică adăpostire. Însă am avut permanent în vedere și importante activități umanitare, de sprijin direct al celor în nevoie. Mișcați de devotamentul părintelui Valentin, am decis să îl sprijinim.

Realizări 2012-2017 – în cifre

Știm că Dumnezeu nu e contabil, căci dacă ar fi, toți am avea datorii imposibil de plătit; noi oamenii însă trebuie să ținem, totuși, evidența financiară la care ne obligă legea și bunele relații interumane.

Desigur, nu tot ceea ce facem se poate cuantifica! Orele de muncă, voluntariat, pasiunea pusă în ce facem, desigur, nu. Dar de multe ori cifrele sunt importante și vorbesc despre noi și despre felul în care folosim resursele pe care ni le cedați cu atâta generozitate.

Iată așadar care sunt contribuțiile PRO VITA București la activitatea Așezământului „Sfinții Arhangheli”, astfel cum se regăsesc ele în situațiile financiare din anii 2012-2017 ale asociației noastre:

  • Recondiționare și îmbunătățire sistem de distribuție a căldurii și centrală termică (2012-2013) – 50.000 lei
  • Contribuție la noua centrală termică (2017) – 5.000 lei
  • Combustibil centrală termică, 6 ierni (2012-2017) – 75.248 lei
  • Energie electrică (2014-2017) – 49.955 lei
  • Materiale de construcție pentru adăpostul de animale (2014-2015) – 26.340 lei
  • Pâine – 11.083 lei
  • Renovare 8 camere-dormitor (2012-2013) – 3.000 lei
  • Alte materiale de construcție (2014) – 1.472 lei
  • TOTAL 222.098 LEI

Poți contribui și tu la ajutorarea acestor „mai mici frați ai noștri” (Matei 25:40)

Mulțumim lui Dumnezeu și vouă, prieteni, pentru aceste daruri! Nu suntem o organizație mare și nu avem vedete ca purtători de cuvânt, dar avem pasiune și multă dragoste. Rămâneți alături de noi! Ca simplu angajat, ca filantrop, ca director sau administrator al unei societăți comerciale – ajutorul vostru este neprețuit. Fă o donație sau o sponsorizare pentru recuperarea și reintegrarea victimelor violenței domestice!

 
Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube provita bucuresti la vimeo

consiliere pentru femeile insarcinate

mama purtatoare

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography