Echipa PRO VITA București a participat la Ultramaratonul caritabil „100 for Children” Imprimare Email
Duminică, 01 Iunie 2014 00:00

Sâmbătă, 31 mai, doi alergători reprezentând PRO VITA București au participat la prima ediție a ultramaratonului „100 for children”. Împreună cu alte zeci de maratoniști, Aristide Necula și Mircea Codică au alergat în ștafetă de 2×50 km, pe distanța de 100 km între București și Valea Plopului. Scopul evenimentului a fost strângerea de fonduri pentru finalizarea construcției unui internat în orașul Vălenii de Munte, internat destinat liceenilor din tabăra de copii a Asociației PRO VITA.

Au luat startul 46 de sportivi, din care 6 „integraliști”, iar ceilalți 40 au alergat în echipe de ștafetă (2×50 km și 5×20 km). În total au fost parcurși peste 1.700 de km.

Fondurile strânse din donațiile ocazionate de acest eveniment special totalizează 40.000 de lei, sumă din care cei doi alergători ai PRO VITA filiala București au contribuit cu 6.000 de lei.

Despre echipa PRO VITA București

Aristide Necula este, din 2012, ambasadorul sportiv al PRO VITA București. Are 47 de ani și trei copii. Aleargă din 2011 toate maratoanele și semimaratoanele din România, iar din 2012 participă și la competiții internaționale. În aprilie 2014 a trecut testul major de rezistență și tenacitate al atleților: a încheiat Maratonul Nisipului, cea mai dură competiție de ultramaraton din lume: 250 de km prin nisipurile Saharei.

Mircea Codică are 32 de ani. A început să alerge în aprilie 2011, după care a început s-o facă serios, cu gândul la competiții, din ianuarie 2012. Are 6 maratoane la activ. Pe viitor intenționează să participe la un ultramaraton și apoi se gândește să încerce triatlonul și, mai mult decât toate, să participe la Maratonul Nisipului. A alergat de mai multe ori cu însemnele PRO VITA București pe echipament.

 

O dată pe lună trimitem informații esențiale despre activitatea noastră. Nu le rata.

Formatul preferat (opțional)

Sprijină această activitate printr-o donație!

doneaza doi la suta din impozit pentru provita

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube provita bucuresti la vimeo

consiliere pentru femeile insarcinate

mama purtatoare

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Avocat

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography