Acţiuni social-umanitare
BILANȚ: 5 ani de parteneriat în beneficiul victimelor violenței domestice Imprimare Email
Sâmbătă, 16 Decembrie 2017 00:00

În urmă cu câțiva ani am avut șansa să cunoaștem o persoană specială: preotul Valentin Ștefan, din Giurgiu. Împreună cu soția sa Veronica, acesta a preluat, în comuna Slobozia, clădirea devastată a unui fost orfelinat și l-a transformat într-un centru social modern, botezat după numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Acolo găsesc adăpost, de atunci, zeci de mame cu copii, centrul fiind destinat protejării și reintegrării victimelor violenței domestice.

În toamna lui 2012 s-a semnat un protocol de colaborare și parteneriat între noi, PRO VITA din București, și Așezământul „Sf. Arhangheli”, parteneriat care intră acum în cel de-al 6-lea an.

Ce ne-am propus prin această colaborare?

PRO VITA București este axată pe direcții în care mișcarea pentru viață din România este încă deficitară (advocacy, litigii, educație și prevenție, consiliere, influențarea deciziilor) nefiind acreditată pentru servicii de asistență socială care implică adăpostire. Însă am avut permanent în vedere și importante activități umanitare, de sprijin direct al celor în nevoie. Mișcați de devotamentul părintelui Valentin, am decis să îl sprijinim.

Realizări 2012-2017 – în cifre

Știm că Dumnezeu nu e contabil, căci dacă ar fi, toți am avea datorii imposibil de plătit; noi oamenii însă trebuie să ținem, totuși, evidența financiară la care ne obligă legea și bunele relații interumane.

Desigur, nu tot ceea ce facem se poate cuantifica! Orele de muncă, voluntariat, pasiunea pusă în ce facem, desigur, nu. Dar de multe ori cifrele sunt importante și vorbesc despre noi și despre felul în care folosim resursele pe care ni le cedați cu atâta generozitate.

Iată așadar care sunt contribuțiile PRO VITA București la activitatea Așezământului „Sfinții Arhangheli”, astfel cum se regăsesc ele în situațiile financiare din anii 2012-2017 ale asociației noastre:

 • Recondiționare și îmbunătățire sistem de distribuție a căldurii și centrală termică (2012-2013) – 50.000 lei
 • Contribuție la noua centrală termică (2017) – 5.000 lei
 • Combustibil centrală termică, 6 ierni (2012-2017) – 75.248 lei
 • Energie electrică (2014-2017) – 49.955 lei
 • Materiale de construcție pentru adăpostul de animale (2014-2015) – 26.340 lei
 • Pâine – 11.083 lei
 • Renovare 8 camere-dormitor (2012-2013) – 3.000 lei
 • Alte materiale de construcție (2014) – 1.472 lei
 • TOTAL 222.098 LEI

Poți contribui și tu la ajutorarea acestor „mai mici frați ai noștri” (Matei 25:40)

Mulțumim lui Dumnezeu și vouă, prieteni, pentru aceste daruri! Nu suntem o organizație mare și nu avem vedete ca purtători de cuvânt, dar avem pasiune și multă dragoste. Rămâneți alături de noi! Ca simplu angajat, ca filantrop, ca director sau administrator al unei societăți comerciale – ajutorul vostru este neprețuit. Fă o donație sau o sponsorizare pentru recuperarea și reintegrarea victimelor violenței domestice!

 
Website dedicat activității umanitare Imprimare Email
Vineri, 15 Decembrie 2017 00:00

www.PotiSalvaoViata.ro este noul website dedicat proiectelor și colaborărilor umanitare ale PRO VITA București.

Saitul cuprinde o prezentare a principalelor proiecte din ultimii ani (începând cu 2012) și chemări la acțiune.

Motto-ul websiteului este „Dăruiește din ceea ce ești”, o parafrază după cuvântul părintelui Arsenie Boca, Când dai, la început dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce eşti.


 
Activitatea umanitară, cea mai importantă și în anul 2016 pentru PRO VITA București Imprimare Email
Joi, 25 Mai 2017 00:00

În anul 2016, conform raportului de activitate, PRO VITA București a continuat să aloce cea mai însemnată parte a resurselor sale activităților umanitare și caritabile.

Astfel, trei pătrimi din buget, adică 175.082 lei au fost distribuite pentru proiecte și ajutoare umanitare directe și indirecte, astfel:

 • Ajutoare directe pentru persoane aflate în dificultate: 62.058 lei,
 • Cheltuieli pentru așezământul social „Sf. Arhangheli” de la Slobozia/Giurgiu: 30.099 lei,
 • Sponsorizări pentru alte organizații umanitare: 78.000 lei,
 • Cursuri de calificare: 4.925 lei.

Cât despre beneficiari, am înregistrat un număr de circa 60 de beneficiari direcți, incluzând aici și cele circa 35 de persoane aflate în așezământul Sf. Arhangheli din Slobozia/Giurgiu.

Suma precizată reprezintă 71,65% din bugetul anual de cheltuieli al organizației.

Mai multe despre proiectele social-umanitare desfășurate de asociația noastră, pe website-ul dedicat, www.potisalvaoviata.ro.

Raportul reflectă însă nu doar activitatea de binefacere, ci și celelalte direcții în care asociația noastră este activă:

 • Programul de terapie post-avort „Călătoria”,
 • Activități de informare și sensibilizare publică,
 • Centrul juridic,
 • Politici publice și influențarea deciziilor,
 • Relații internaționale.

Fie că abia ați aflat despre noi, fie că suntem prieteni vechi, vă invităm să citiți raportul de activitate și să ne scrieți opiniile și sugestiile voastre pentru viitor.

Mulțumim foarte mult tuturor donatorilor, sponsorilor și susținătorilor PRO VITA București!

 
BILANȚ: 4 ani de colaborare în beneficiul victimelor violenței domestice Imprimare Email
Sâmbătă, 03 Decembrie 2016 00:00

Dragi prieteni!

În toamna anului 2012 am avut șansa de a cunoaște o persoană specială: preotul Valentin Ștefan, din Giurgiu, ucenic al părintelui Nicolae de la Valea Plopului. Împreună cu soția sa Veronica, acesta a preluat, în comuna giurgiuveană Slobozia, clădirea devastată a unui fost orfelinat și l-a transformat - aproape miraculos - într-un centru social modern, botezat după numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Acolo găsesc adăpost, de atunci, câteva zeci de mame cu copii, centrul fiind destinat protejării și reintegrării victimelor violenței domestice.

În octombrie 2012 s-a semnat un protocol de colaborare și parteneriat între noi, PRO VITA din București, și Așezământul „Sf. Arhangheli”.

Ce ne-am propus prin această colaborare?

PRO VITA București este axată pe direcții în care mișcarea pentru viață din România este încă deficitară (advocacy, litigii, educație și prevenție, consiliere, lobby) nefiind acreditată pentru servicii de asistență socială care implică adăpostire. Însă, în dorința de a rămâne fideli valorilor pro-viață, am avut permanent în vedere și activități social-umanitare directe. Mișcați de devotamentul și calitățile umane ale părintelui Valentin, am decis să îl sprijinim, atât cât ne va fi posibil.

Realizări 2012-2016 - în cifre

Nu tot ceea ce facem se poate cuantifica! Orele de muncă, voluntariat, întâlnirile și pasiunea pusă în ce facem, desigur, nu. Dar de multe ori cifrele sunt importante și vorbesc despre noi și despre felul în care folosim resursele pe care ni le cedați.

Iată contribuțiile PRO VITA București în beneficiul Așezământului „Sfinții Arhangheli”:

 • Recondiționare și îmbunătățire centrală termică și sistem de încălzire (2012-2013) - 50.000 lei
 • Combustibil centrală termică 5 ierni (2012-2015) - 60.748 lei
 • Energie electrică (2014-2016) - 35.622 lei
 • Materiale de construcție pentru adăpostul de animale (2014-2015) - 26.340 lei
 • Pâine - 11.083 lei
 • Renovare 8 camere-dormitor (2012-2013) - 3.000 lei
 • Alte materiale de construcție (2014) - 1.472 lei

TOTAL 188.265 LEI

Poți contribui și tu la sprijinirea acestor „mai mici frați ai noștri” (Matei 25:40)

Activitatea noastră va continua și în 2017. Nu suntem o organizație mare și nu avem vedete ca purtători de cuvânt, dar avem pasiune și multă dragoste. Dacă te-am convins, fii alături de noi! Ca simplu angajat, ca filantrop, ca director sau administrator al unei societăți comerciale - ajutorul tău este neprețuit. Fă o donație sau o sponsorizare pentru recuperarea și reintegrarea victimelor violenței domestice!

 
Toamna se numără sacii... cu combustibil pentru iarnă! Imprimare Email
Marţi, 01 Noiembrie 2016 00:00

Stimați prieteni!

Așezământul social „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Slobozia este azi parcă mai plin ca niciodată. Aproape 35 de mame+copii își au casa temporară la părintele Valentin și la preoteasa Veronica. Și, ne place sau nu, vine și iarna. Ca buni gospodari ce suntem, noi ne gândim, de 5 ani încoace, la promisiunea pe care am făcut-o oamenilor de acolo: să le asigurăm în fiecare iarnă combustibilul necesar unui trai decent.

Până acum am reușit, iar acest an nu a fost o excepție: la 1 noiembrie am plătit suma pentru cele 20 de tone de combustibil (bricheți din lemn) necesare iernii 2016-2017. Factura a avut valoarea de 14.400 lei.

Mulțumim tuturor celor care au contribuit! Domnul să vă răsplătească!

PS - Dacă doriți să vă reamintiți sau vreți să fiți puși la curent cu ce a făcut până acum, pe blogul nostru „Dăruiește din ceea ce ești” găsiți cele mai importante realizări. Și nu uitați: nu totul se poate calcula și cuantifica...

 
Trei ani împreună cu Așezământul social „Sf. Arhangheli” din Slobozia/Giurgiu Imprimare Email
Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015 00:00

Dragi prieteni!

La finalul lunii octombrie 2012 ne-am angajat să sprijinim activitatea filantropică de la Așezământul social „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din comuna giurgiuveană Slobozia, fondat și condus de preotul Valentin Ștefan și de soția sa, Veronica.

Acest parteneriat a produs roade minunate, pentru care cu umilință îi aducem laudă lui Dumnezeu și le mulțumim oamenilor darnici și inimoși care au contribuit la ele.

Ce ne-am propus prin această colaborare?

Noi nu desfășurăm servicii de asistență socială „cu cazare” întrucât am ales să ne concentrăm pe direcțiile în care mișcarea pentru viață din România era deficitară: advocacy, juridic, educație și prevenție, activități de consiliere, lobby și expertiză etc. În dorința de a rămâne implicați în activitatea social-umanitară, am sprijinit câțiva ani centrele de la Valea Plopului/Screzii ale Asociației PRO VITA, a cărei filială suntem. Apoi am fost chemați de Dumnezeu să ajutăm un centru social mai nou, mai puțin cunoscut dar, la fel, în mare nevoie de sprijin: „Sfinții Arhangheli”, care găzduiește mame cu copii, în principal victime ale violenței domestice.

Realizări 2012-2015

La ora acestui bilanț vedem că, prin ajutorul dat de finanțatorii noștri, am împlinit următoarele lucrări și servicii în beneficiul Așezământului „Sfinții Arhangheli”:

 • Recondiționare și îmbunătățire centrală termică și sistem de încălzire (2012-2013), 50.000 lei
 • Combustibil centrală termică 4 ierni (2012-2015), 46.348 lei
 • Renovare 8 camere-dormitor (2012-2013), 3.000 lei
 • Energie electrică (2014-2015), 22.048 lei
 • Materiale de construcție pentru adăpostul de animale (2014-2015), 26.340 lei
 • Alte materiale de construcție (2014), 1.472 lei
 • Pâine 11.083 lei

TOTAL 160.291 LEI (din care în 2015 - 49.635 lei)

Este puțin sau mult?

Lăsăm aprecierea la discreția voastră. Noi credem că este… un bun început! Care, evident, n-ar fi fost posibil fără voi.

Cum poți contribui?

Dacă ai bunăvoință și dragoste, fie că ești un simplu angajat, fie că ești directorul sau administratorul unei societăți comerciale, ajutorul tău este neprețuit. Fă o donație sau o sponsorizare!

 
Căldură și confort și în iarna 2015-16, la Așezământul „Sf. Arhangheli” Imprimare Email
Marţi, 03 Noiembrie 2015 22:36

Pentru al patrulea an consecutiv, donatorii PRO VITA București asigură o iarnă călduroasă și confortabilă pentru mamele și copiii de la Așezământul social „Sf. Arhangheli” din Slobozia, jud. Giurgiu.

20 de tone de brichete din rumeguș de fag aduc căldură, până la venirea primăverii!

Suntem bucuroși că am reușit și în acest an să respectăm promisiunea făcută părintelui Valentin și preotesei Veronica, aceea de furnizare integrală a stocului de combustibil pentru lunile friguroase.

În anul 2012 am recondiționat aproape complet sistemul de încălzire de la Așezământul Social „Sf. Arhangheli” din Slobozia, printr-o investiție de aproape 50.000 lei. Astfel a fost rezolvată o problemă esențială, generatoare de disconfort (încălzire inadecvată, sau mai pe românește, frig) și cheltuieli nefirești (energie electrică pentru caloriferele electrice care suplineau centrala veche) în acest centru.

Odată cu această investiție s-a început folosirea noului combustibil, adecvat centralei, cu putere calorică superioară și cantitate redusă de deșeuri de ardere.

 
O nouă iarnă călduroasă pentru copiii de la Așezământul social „Sf. Arhangheli” Imprimare Email
Joi, 30 Octombrie 2014 00:00

Iarna 2014-2015 va fi a treia în care PRO VITA București asigură combustibilul necesar Așezământului Social „Sf. Arhangheli” din Slobozia. Pe data de 30 octombrie au fost livrate 20 de tone de combustibil, în valoare de 13.415 lei. Iată factura. Mulțumim din suflet celor care au contribuit la această lucrare, grație căreia copiii din grija părintelui Valentin și a doamnei Veronica vor avea căldură toată iarna!

Așa cum știți deja, ne-am luat acest angajament în urmă cu 2 ani (octombrie 2012) când am început lucrările de recondiționare a sistemului de încălzire de la Așezământul Social „Sf. Arhangheli” din Slobozia, printr-o investiție de aproape 50.000 lei.

Astfel, a fost rezolvată o problemă esențială, generatoare de disconfort (încălzire inadecvată - mai pe românește, frig) și cheltuieli nefirești (energie electrică pentru caloriferele electrice care suplineau centrala veche) în acest centru.

Odată cu această investiție s-a început folosirea noului combustibil, adecvat centralei, cu putere calorică superioară și cantitate redusă de deșeuri de ardere: brichete din rumeguș de lemn.

Conform înțelegerii cu părintele Valentin și preoteasa Veronica, filiala București a PRO VITA și-a asumat și achiziționarea integrală a stocului de combustibil pentru fiecare iarnă.

Am respectat acestă promisiune și în iernile 2012-2013 și 2013-2014. Mulțumită donatorilor și suporterilor noștri, ne bucurăm să anunțăm că și în iarna ce stă să înceapă cele aproape 40 de persoane din așezământul păstorit de părintele Valentin vor avea tot confortul necesar. Nu doar căldură sufletească, deci, ci și... căldura focului, ce dă confort și siguranță, ferește de boli și ajută la coacerea pâinii zilnice a copiilor.

Mulțumim tuturor!

 
Proiect: Adăpost pentru animale la Așezământul „Sfinții Arhangheli”, Slobozia/Giurgiu Imprimare Email
Sâmbătă, 23 August 2014 00:00

ACTUALIZARE decembrie 2015: adăpostul pentru animale este gata și a fost dat în folosință. Detalii pe website-ul dedicat activității noastre umanitare, www.PotiSalvaoViata.ro.

După cum știți, în continuarea colaborării noastre cu Așezământul social „Sf. Arhangheli” din com. Slobozia, jud. Giurgiu, ne-am propus încă de anul trecut să construim o fermă socială, care să deservească prin autogospodărire și autofinanțare comunitatea din centru.

Din păcate am întâmpinat dificultăți de netrecut la avizarea construirii pe terenul desemnat inițial: deși aflat în proprietatea Așezământului și în imediata vecinătate a acestuia, terenul are un regim special, fiind inclus într-o „zonă de protecție” de la frontiera română-bulgară. Așa încât am decis mutarea proiectului pe un alt spațiu, mai mic, aflat în incinta centrului. De asemenea, întrucât investiția este destul de mare, am fixat 2 obiective specifice pentru 2 etape:

Primul obiectiv este construirea unui adăpost – de care animalele noastre au nevoie urgentă. La Așezământ există 5 vaci și 4 vițici, adăpostite într-un spațiu total impropriu (insuficient, prost aerisit; vezi foto). Pentru un randament normal de lapte și dezvoltare optimă a animalelor, acest spațiu trebuie extins.

În etapa ulterioară acest adăpost urmează să fie dezvoltat și îmbunătățit și să fie luate avizele necesare producției în regim de fermă. Tot atunci vom rezolva și aspectele care țin de resursele umane (dorim ca ferma să ofere cel puțin câteva locuri de muncă persoanelor din comunitate).

Așadar, pentru prima etapă (august 2014-2015) vom ridica adăpostul pentru animalele care deservesc centrul. Iată câteva date tehnice:

DETALIILE CONSTRUCȚIEI

 • adăpostul este proiectat pentru o suprafață de 200 mp și va fi compus din:
 • 8 boxe pentru 8 capete vaci și 10 capete viței
 • o cameră igienico-sanitară (pentru muls).

COSTURI

 • pentru materialele de construcție, circa 50.000 lei.
 • construcția urmează să fie realizată în regie proprie de către comunitatea din așezământ (costuri cu mâna de lucru = 0).
 • pentru documentație și avizare – circa 1.000 de euro.

CONTRIBUȚIA PRO VITA BUCUREȘTI

 • ne propunem, cu sprijinul vostru, plata integrală a materialelor de construcție (50.000 lei).

RESPONSABILII PROIECTULUI

 • Așezământul social „Sf. Arhangheli”, com. Slobozia, jud. Giurgiu
 • Veronica Ștefan (director) – tel. 0769.683.407, email [email protected]
 • Preot Valentin Ștefan – tel. 0762.656.077
 • Asociația „PRO VITA pentru Născuți și Nenăscuți”, filiala din București
 • Bogdan Stanciu (președinte) – tel. 0728.673.673, fax 031/815.27.80, email [email protected]

FOTOGRAFII

Ultima actualizare în Sâmbătă, 27 August 2016 14:07
 
Echipa PRO VITA București a participat la Ultramaratonul caritabil „100 for Children” Imprimare Email
Duminică, 01 Iunie 2014 00:00

Sâmbătă, 31 mai, doi alergători reprezentând PRO VITA București au participat la prima ediție a ultramaratonului „100 for children”. Împreună cu alte zeci de maratoniști, Aristide Necula și Mircea Codică au alergat în ștafetă de 2×50 km, pe distanța de 100 km între București și Valea Plopului. Scopul evenimentului a fost strângerea de fonduri pentru finalizarea construcției unui internat în orașul Vălenii de Munte, internat destinat liceenilor din tabăra de copii a Asociației PRO VITA.

Au luat startul 46 de sportivi, din care 6 „integraliști”, iar ceilalți 40 au alergat în echipe de ștafetă (2×50 km și 5×20 km). În total au fost parcurși peste 1.700 de km.

Fondurile strânse din donațiile ocazionate de acest eveniment special totalizează 40.000 de lei, sumă din care cei doi alergători ai PRO VITA filiala București au contribuit cu 6.000 de lei.

Despre echipa PRO VITA București

Aristide Necula este, din 2012, ambasadorul sportiv al PRO VITA București. Are 47 de ani și trei copii. Aleargă din 2011 toate maratoanele și semimaratoanele din România, iar din 2012 participă și la competiții internaționale. În aprilie 2014 a trecut testul major de rezistență și tenacitate al atleților: a încheiat Maratonul Nisipului, cea mai dură competiție de ultramaraton din lume: 250 de km prin nisipurile Saharei.

Mircea Codică are 32 de ani. A început să alerge în aprilie 2011, după care a început s-o facă serios, cu gândul la competiții, din ianuarie 2012. Are 6 maratoane la activ. Pe viitor intenționează să participe la un ultramaraton și apoi se gândește să încerce triatlonul și, mai mult decât toate, să participe la Maratonul Nisipului. A alergat de mai multe ori cu însemnele PRO VITA București pe echipament.

 
Un român caută oaza generozității în pustiul Saharei: Aris Necula Imprimare Email
Luni, 31 Martie 2014 02:35

Aproape 250 km parcurși pe jos, sub soarele nimicitor al Saharei. Cine se încumetă la o astfel de încercare?

Răspuns: peste 1.000 de „nebuni frumoși ai marilor orașe”. Aceștia iau startul, pe 4 aprilie, în Maratonul Nisipurilor, ediția a 29-a. Printre ei, românul Aristide Necula, care aleargă de 2 ani în echipamentul cu „inimile gemene” al PRO VITA București. Scopul efortului său? Strângerea de fonduri pentru construcția unui adăpost pentru animale, care va deservi Așezământul social pro-vita „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din comuna Slobozia, județul Giurgiu, în beneficiul a 40 de persoane defavorizate.

Despre Maratonul Nisipurilor (www.marathondessables.com)

Această cursă anuală prin Sahara marocană se înscrie în categoria „ultra-maratoanelor” și este considerată cea mai dură din lume. Cu toate acestea, atrage an de an alergători și mărșăluitori de pe 5 continente. Cel mai tânăr participant de până acum avea 16 ani, iar cel mai vârtnic, 79!

Cu alimentele, apa și toate cele necesare supraviețuirii în propriul rucsac, competitorii vor parcurge 6 etape - din care una de aproape 80 de km - în 7 zile.

Dar Maratonul Nisipurilor nu este doar un eveniment sportiv: este o aventură unică, desfășurată într-un peisaj maiestuos însă aspru și nemilos. O provocare pentru rezistența fizică și psihologică a bărbaților și femeilor care iau startul la eveniment.

Ei însă nu sunt singuri: tenacitatea și curajul lor sunt întărite de cauzele umanitare pe care foarte mulți le reprezintă. Lupta contra unei boli necruțătoare, o operație salvatoare de viață, sprijin pentru veteranii de război sau conștientizarea unor drame neștiute care se petrec la un pas de noi – câteva sute de nobile cauze sunt preluate de competitori pe umerii lor, într-un exercițiu molipsitor de generozitate. De altfel, după finișul propriu-zis, ultima zi este dedicată chiar unei „curse a solidarității”.

Citeşte mai mult...
 
Combustibil pentru iarna 2013, la Centrul social „Sf. Arhangheli” Imprimare Email
Miercuri, 06 Martie 2013 00:00

UPDATE 30 martie: Mulțumim foarte mult tuturor celor care au făcut donații la apelul nostru. Vă informăm că am achiziționat și livrat deja 13 tone de bricheți din lemn, la prețul total de 8.035 lei. Combustibilul ar trebui să ajungă celor 31 de persoane de la centrul social „Sf. Arhangheli” pentru cea mai mare parte din iarna 2013-2014, dacă va fi similară cu cea care tocmai a trecut.

Omul gospodar își face vara sanie și iarna car, spune o vorbă din bătrâni. Încurajați de rezultatele foarte bune ale recondiționării sistemului termic din centrul social Pro-vita „Sf. Arhangheli” de la Slobozia/Giurgiu ne propunem să achiziționăm în această primăvară combustibil pentru toată iarna ce urmează.

Deși pare neobișnuit, momentul ales este ideal: prețul scade pe măsură ce vremea se încălzește.

Reamintim că în această toamnă/iarnă, rețeaua de încălzire în centrul social unde locuiesc 31 de persoane (din care 25 de copii) sub oblăduirea părintelui Valentin și a preotesei Veronica a fost modernizată, ceea ce a dus la scăderea semnificativă a cheltuielilor: s-au eliminat pierderile și a dispărut necesitatea utilizării suplimentare a radiatoarelor electrice, costisitoare. De asemenea, am înlocuit lemnul de foc cu combustibil superior (brichete din lemn) cu putere calorică mărită și mai puțin poluant.

Consumul estimat este de 3 tone/lună, adică circa 13 tone/sezon (sunt și copii foarte mici și este necesară încălzirea uneori și în afara lunilor de iarnă). Rezultă în total un deviz de circa 10.000 de lei 8000 de lei.

 
Recapitulare: contribuții pentru centrul „Sfinții Arhangheli” (octombrie 2012 – ianuarie 2013) Imprimare Email
Joi, 21 Februarie 2013 00:00

Iată o scurtă recapitulare a lucrărilor efectuate de PRO VITA București la Așezământul Social „Sf. Arhangheli” din Slobozia/Giurgiu, începând cu momentul semnării parteneriatului între cele două organizații (octombrie 2012):

 • recondiționarea și refacerea parțială a sistemului termic: înlocuirea integrală a țevilor de încălzire/apă caldă; 12 calorifere noi; introducerea noului tip de combustibil - bricheți din lemn în loc de lemne de foc
 • renovarea a 6 camere-dormitor (etaj): parchet, reparații pereți, gletuire, vopsea lavabilă, recondiționare și vopsire usi

Total investiții - cca. 50.000 lei. Principalul sponsor al acțiunii a fost Unicredit Foundation, iar lista completă a celor care au sprijinit activitatea se află aici.

Puteți vizualiza în format PDF facturile și respectiv descrierea în detaliu a lucrărilor.

Putem considera că obiectivul nostru, rezolvarea problemei esențiale a încălzirii (5-6 luni pe an) în acest centru, a fost atins. Prin recondiționarea instalației termice și introducerea noului combustibil nu doar a fost crescut randamentul termic, dar au fost făcute importante economii prin eliminarea costurilor suplimentare generate iernile trecute de caloriferele electrice folosite pentru a suplini pierderile din instalația nerecondiționată.

Renovarea celor 6 camere contribuie și ea la confortul și normalizarea vieții copiilor și mamelor ocrotiți aici.

De asemenea au fost achiziționate, prin grija directă a unor persoane cu suflet mare, o ladă frigorifică, un frigider, o mașină de gătit nouă, iar dintre alimente, s-a asigurat necesarul de paste și orez pentru 1 an. Vă mulțumim, tuturor!

 
<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

O dată pe lună trimitem informații esențiale despre activitatea noastră. Nu le rata.

Formatul preferat (opțional)

Sprijină această activitate printr-o donație!

doneaza doi la suta din impozit pentru provita

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube provita bucuresti la vimeo

consiliere pentru femeile insarcinate

mama purtatoare

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Avocat

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography