Peste 20 de organizaţii civice salută noua Lege a cultelor
Marţi, 12 Decembrie 2006 00:00
La iniţiativa Asociaţiei Provita filiala Bucureşti, 26 de organizaţii civice au mulţumit printr-o scrisoare Comisiilor Camerei Deputaţilor pentru avizarea favorabilă a proiectului noii Legi a Cultelor.

"Am luat cunoştinţă de adoptarea, în Comisiile permanente din Camera Deputaţilor, a textului Proiectului de Lege privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor. Dorim să ne exprimăm aprobarea în special faţă de prezenţa în textul legii a articolului 13, care prevede că 'În România sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă, precum şi ofensa publică adusă simbolurilor religioase'", se arată în scrisoarea iniţiată de Provita Bucureşti.

Semnatarii cer preşedintelui Camerei, Bogdan Olteanu, ca plenul să voteze favorabil proiectul în această formă. "Considerăm că formularea acestui articol este în acord cu art. 29 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, care prevede acordarea la morala şi ordinea socială existente - în cazul României, morala creştină - precum şi cu art. 30 din Constituţia României, care interzice îndemnul la ură religioasă," mai consideră organizaţiile societăţii civile.

Citiţi aici scrisoarea adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor.
 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography