Solicităm explicaţii faţă de un vot al Misiunii României la ONU
Duminică, 22 Februarie 2009 00:00
Mai multe organizaţii ale societăţii civile, printre care şi Provita Bucureşti, au adresat ambasadorului României la Naţiunile Unite o scrisoare deschisă cerând explicaţii în legătură cu votul favorabil dat de România pentru acreditarea la ONU a unei organizaţii al cărei fondator este bănuit că ar promova pedofilia.

Împreună cu Alianţa Familiilor din România au mai semnat scrisoarea Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România (din care face parte şi Provita Bucureşti), Asociaţia Provita Media, Asociaţia Darul Vieţii şi Asociaţia Caritas Bucureşti.

"Suntem stupefiaţi de faptul că Misiunea este favorabilă admiterii cu importantul statut de observator la O.N.U. a unei organizaţii care are un profil moral reprobabil. Nu doar că este constituită pentru promovarea unor comportamente sexuale nefireşti, dar, mai mult, asupra unuia dintre fondatori există serioase suspiciuni de legături cu o altă „minoritate sexuală”, aceea a pedofililor. Acesta din urmă a fost, în fapt, şi motivul pentru care propunerea de acreditare a fost respinsă cu 8 voturi (împotrivă) la 6 (pentru, printre care şi votul României)."

"În accepţiunea generală a noţiunii, ambasada/misiunea reprezintă o ţară şi o naţiune, cu ethosul şi valorile care o definesc pe aceasta. În momentul în care ia decizii contrare spiritului şi valorilor celor pe care îi reprezintă, ambasada/misiunea îşi pierde moral această calitate. Am dori să înţelegem motivele care au stat la baza acestui vot, pe care îl considerăm drept o abandonare conştientă de către Misiunea pe care o conduceţi a valorilor poporului român."

Puteţi citi aici scrisoarea adresată Misiunii Permanente a României la ONU.
 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography