Scrisoare deschisă adresată Casei Regale în problema avortului în România
Miercuri, 25 Ianuarie 2012 00:00

Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro-vita și Asociația Provita Media au adresat Casei Regale de România o scrisoare deschisă prin care solicită MS Regelui să se pronunțe asupra fenomenului deosebit de grav al avortului în țara noastră, cunoscând devotamentul Casei Regale față de tradiție și credința creștin ortodoxă.

„Răsturnarea comunismului, în decembrie 1989, deși a însemnat în aparență abandonarea totalitarismului, nu a marcat şi o revenire la guvernarea bazată pe principiile şi legislaţia care să asigure oamenilor o viaţă în pace. Libertatea avortului a venit odată cu adoptarea unei viziuni materialiste în ce privește viața, viziune care a fost impusă inițial de ideologia comunistă și care a continuat să fie susţinută și amplificată de liberalismul şi individualismul post-decembrist. Locul luptei între clase a fost luat de lupta mamei, părinților, familiei, anturajului și medicilor împotriva copilului nenăscut, considerat foarte adesea ca cea mai rea dintre constrângeri și o amenințare la adresa împlinirii personale”, scriu semnatarii.

„Astfel s-a perpetuat și s-a agravat fenomenul avortului în România, până la cifre imposibil de imaginat pentru un popor care se pretinde creștin (cel puțin 10 milioane de avorturi în ultimii 22 de ani, la care se adaugă circa 11 milioane în perioada comunistă, adică, în total, încă o dată populația actuală a României).”

Conștienți că o simplă schimbare de lege poate duce la schimbarea profundă a atitudinii societății, semnatarii consdieră că „problema avortului și rezolvarea conflictului între dreptul la viață al copilului nenăscut și dreptul femeii la autodeterminare cer o abordare prioritară şi complexă din partea tuturor instituţiilor din România”, cerând înprimul rând ca tăcerea din jurul acestui subiect, tabu în România ultimelor două decenii, să fie spartă. Pentru acest motiv, Casei Regale de România i s-a solicitat să își pronunțe clar și fără echivoc poziția.

„Activităţile îndreptate împotriva acestui flagel fizic şi moral care este avortul sunt o parte a efortului de însănătoşire spirituală şi morală a oamenilor. Numai prin revigorarea acelor valori cărora și Majestatea Voastră le sunteți devotat, considerăm că este posibilă normalizarea vieţii în România.”

Citiți integral scrisoarea deschisă.

ACTUALIZARE 1 martie 2012: Citiți aici răspunsul Casei Regale la scrisoarea deschisă adresată de organizațiile pro-vita românești.

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography