Scrisoare deschisă privind unele aspecte din Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice în România
Vineri, 25 Septembrie 2009 10:14

Un grup de peste 20 de organizaţii non-guvernamentale pro-familie, printre care si Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-vita din România, au adresat, astăzi, Preşedintelui României o scrisoare deschisă privind anumite aspecte din Raportul Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice. În scrisoare sunt criticate ferm propunerile de dezincriminare a consumului de stupefiante şi de legalizare a prostituţiei, arătându-se că acestea au efect contrar celui scontat.

"Din experienţa altor ţări s-a dovedit că dezincriminarea, legiferarea, 'aducerea la suprafaţă' etc. a prostituţiei şi consumului de droguri au exact efectul contrar celui scontat. Mai mult şi mai grav, acestea se numără printre cele mai perfide şi eficace strategii de a submina interesele fundamentale ale naţiunii, interese pe care v-aţi angajat să le apăraţi.

Dezincriminarea consumului de droguri şi legalizarea prostituţiei nu vin în nici un fel în sprijinul celor afectaţi de aceste dureroase realităţi. Nu doar că este imposibilă reprimarea unui fenomen prin extinderea lui, dar astfel de măsuri sunt un foarte grav atentat la adresa instituţiei fundamentale a naţiunii române, familia creştină - aflata într-un evident conflict de interese atât cu prostituţia, cât şi cu drogurile."

În ce priveşte soluţiile, organizaţiile non-guvernamentale reamintesc spre exemplu faptul că, în cursul dezbaterilor la noul Cod Penal, au propus, fără succes, şi incriminarea cumpărării de servicii sexuale, măsura care poate determina o diminuare însemnată a prostituţiei (fără legalizarea ei), dar şi a proxenetismului. Semnatarii scrisorii arată că îşi menţin disponibilitatea de a colabora cu factorii de decizie politici în scopul identificării celor mai bune soluţii pentru limitarea fenomenelor sociale nedorite.

"Legalizarea, dezincriminarea - sau orice alt termen s-ar folosi pentru pretinsa 'aducere la suprafaţă' a acestor fenomene - reprezintă cea mai perfidă şi eficace propagandă în favoarea lor, prin dispariţia funcţiei de reprimare pe care o are legea şi prin trecerea lor în sfera 'normalităţii'. Materializarea unor astfel de propuneri nu poate fi decât o cedare în faţa stării de degradare morală în care a ajuns societatea şi un act de înaltă iresponsabilitate politică," se aratî în încheierea scrisorii deschide.

Alţi semnatari sunt Asociaţia "Alianţa Familiilor din România", Asociaţia Familiilor Catolice "Vladimir Ghika", "Caritas" Bucureşti etc.

Scrisoarea a fost remisă spre ştiinţă Prim-ministrului Guvernului şi liderilor grupurilor parlamentare din Parlamentul României.

Puteţi citi aici scrisoarea deschisă.

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography