Spre o strategie europeană a familiei?
Miercuri, 25 Februarie 2015 00:00

La Parlamentul European din Bruxelles a avut loc, pe 24 februarie, conferința internațională „Spre o strategie europeană a familiei” („Towards a European Family Strategy”). Conferința a fost găzduită de Fundația pentru Politici Creștine din Europa - CPFE, grupul ECR (Conservatorii și Reformiștii Europeni) din PE și a fost moderată de eurodeputatul Arne Gericke (Partidul Familiei, Germania). Fiecare dintre vorbitori a reușit să conecteze politicile la nivel european cu realitățile naționale și regionale, uneori chiar locale.

Dl. Julius Op de Beke (Policy Officer pentru Incluziune socială și reducerea sărăciei la Comisia Europeană) a prezentat perspectiva Comisiei despre modul în care diferitele politici economico-sociale afectează familiile în Europa și cum intenționează Comisia să îmbunătățească echilibrul dintre viața de familie și mună și cum să faciliteze familiilor un viitor economic mai bun. Dl. de Beke a explicat implementarea recomandării Comisiei Europene referitoare la „Investiția în copii - Ruperea ciclului dezavantajelor”.

Dl. Leon van Kruiningen, consultant fiscal la Accon AVM (Olanda) și autor al cărții „Familia și taxarea în Europa” apărută sub egida CPFE, a explicat cadrul în care sistemul de taxe poate fi modificat într-un mod mai prietenos pentru familii.

D-ra Ollala Michelena (Secretar General al Make Mothers Matter (MMM)) a prezentat modul în care MMM privește reconcilierea diverselor stadii între viața de familie și noile paradigme economice. Timpul este o resursă mai greu de găsit decât banii și mijloacele financiare nu sunt în sine un scop, ci doar un mijloc pentru a sprijini viața de familie.

Dr. Alexandru Neagoe (Director la Areopagus Timișoara și profesor la Universitatea de Vest din același oraș) a prezentat un elaborat și sensibil studiu de caz personal asupra impactului negativ al migrației interne în UE asupra vieții de familie în România. Atracția câștigului material pe termen scurt în Occident are un impact devastator asupra familiilor și a bunăstării asociate acestora. Familiile sunt răvășite, ceea ce provoacă grave probleme dezvoltării viitoare a unor întregi regiuni din Europa Centrală.

Audiența, mai mare decât se aștepta, s-a angajat într-o dezbatere vie pe temele prezentate. Discuțiile s-au focalizat pe economia vieții de familie și pe modul în care „mai mult” în termeni materiali înseamnă „mai puțin” pentru bunăstarea și viața de familie. Dl. Arne Gericke a subliniat nevoia de sprijin direct pentru familii ca una din cheile îmbunătățirii economiei.

CPFE mulțumește tuturor vorbitorilor și participanților și rămâne dedicată promovării și încurajării unei abordări inclusive, de către instituțiile europene, a vieții de familie și economiei.

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography