„Ziua Copilului” sărbătorită în Parcul Tineretului din București
Luni, 02 Iunie 2008 02:00
Zilele de sâmbătă 31 mai şi duminică 1 iunie i-au găsit pe voluntarii filalei bucureştene a Asociaţiei "Pro-vita pentru Născuţi şi Nenascuti" în Parcul Tineretului şi Orăşelul Copiilor din Capitală, unde a avut loc o acţiune de promovare a ideilor pro-vita.

Tinerii au stat de vorbă cu trecătorii ieşiţi la plimbare în parc şi au distribuit materiale cu mesaje care promovau dreptul la viaţă al copilului nenăscut, frumuseţea maternităţii şi soluţii alternative la avort în cazul unei sarcini nedorite.

Voluntarii au împărţit pliante, broşuri, fluturaşi, iar trecătorii au putut studia planşe color reprezentând stadiile dezvoltării intrauterine, ca argument în sprijinul afirmaţiei "viaţa începe odată cu momentul concepţiei". Copiii veniţi în parc au primit blocuri de desen, creioane, cretă şi alte materiale cadou de la Asociaţia noastră.

Acţiunea se înscrie în campania de informare "Vreau să aflu...", adresată în special tinerilor elevi şi studenţi, dar şi celor preocupaţi de un răspuns la una din marile provocări contemporane, problema sexualităţii şi a începutului vieţii umane.

Coordonatorul activităţilor filialei, Bogdan I. Stanciu, a declarat următoarele:

"Noi afirmăm şi susţinem dreptul la viaţă şi la demnitate al tuturor, fără deosebire de rasă, condiţie sociala sau alte criterii, începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală. Aceasta este viziunea 'provita' asupra lumii şi asupra existenţei umane. Ideile pe care le afirmăm sunt în deplină concordanţă cu morala creştină, cu tradiţia autentică a poporului român dar şi cu dovezile medicale care demonstrează fără urmă de îndoială că omul este om din secunda concepţiei şi că avortul este, prin urmare, omucidere.

Acţiunile noastre vizează conştientizarea populaţiei cu privire la problemele morale şi medicale pe care le ridică avortul, într-o ţară în care din păcate acesta este considerat încă o metoda contraceptivă. Noi încercăm însă o conștientizare în duhul blândeţii creştine, prin promovarea frumuseţii maternităţii şi a bucuriilor pe care le aduce naşterea de copii."
 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube provita bucuresti la vimeo

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography