Pro-vita Bucureşti vă prezintă „Copilul din spatele ochilor”
Vineri, 02 Noiembrie 2007 02:00

COMUNICAT DE PRESA

Asociatia Femeilor din Teatru “IF…/DACA…PENTRU FEMEI” si partenerii (Asociatia “Pro-vita pentru nascuti si nenascuti” – Bucuresti; Confederatia “Caritas” Romania si Stage&Showtech) va invita, luni 5 noiembrie, de la ora 19.30, la Teatrul Nottara din Bucuresti, pentru premiera spectacolului cu piesa “Copilul din spatele ochilor”, de Nava Semel.

Piesa este interpretata de actrita Gabriela Popescu. Regia ii apartine Lianei Ceterchi, iar scenografia este semnata de Adriana Raicu.

In “Copilul din spatele ochilor” o mama israeliana are grija de fiul ei, atins de Sindromul Down, si incearca sa-l protejeze de greutatile care-l asteapta. Aceasta piesa este o calatorie intr-o familie care se lupta cu durerea, cu ignoranta si cu temerile. De-a lungul piesei, copilul “handicapat” devine sursa de iubire pentru toti membrii familiei. De fapt, el este cel care-i invata pe toti ceilalti un nou sens al bucuriei de a trai.

“In scrierile mele ma surprind din nou si din nou aplecata asupra copiilor”, declara autoarei piesei, Nava Semel. “Felul in care ei observa lumea ciudata si infricosatoare a celor mari, incercand sa gaseasca un inteles sub amenintarile si sub umbrele ei. Adultii de asemenea observa sufletul copilului; adeseori ei insa nu realizeaza singuratatea lui si sentimentul de a fi diferit.”

Piesa a fost scrisa in urma cu 20 de ani si interpretata in 11 tari. In Israel, acolo unde traieste autoarea, “Copilul din spatele ochilor” a primit numeroase premii, in urma celor peste 1000 de reprezentatii. De altfel Nava Semel va fi prezenta, luni, la premiera, declarandu-se fericita ca piesa este produsa acum si in Romania, tara de origina a parintilor sai.

Actrita Gabriela Popescu, care interpreteaza acest spectacol: “Acum, intr-un punct al carierei mele, sunt singura in fata voastra, doar cu un Copil in spatele ochilor. O prietena mi-a spus: ‘'u nu vin la spectacolul tau, am eu nenorocirile mele pe care abia mi le mai suport'. Abia cand am inteles ca dezechilibrul e in mine, in bariera egoista de a ma interesa numai de mine, mi-am dat seama ca scurtez si mai mult timpul pe care Dumnezeu mi l-a dat. Prin bunatate, generozitate, iubire, poti castiga chiar nemurirea.”

Producatorii acestui spectacol sunt Asociatia “IF…/DACA…PENTRU FEMEI” si Centrul de proiecte Culturale “ARCUB” al Primariei Capitalei, in colaborare cu Asociatia “Provita pentru nascuti si nenascuti” – Bucuresti; Confederatia “Caritas” Romania si Stage&Showtech.

Fondata in 2001 de un grup de actrite, regizor, pedagogi, toate femei care lucreaza in teatru, Asociatia “IF…/DACA…PENTRU FEMEI” isi propune sa realizeze spectacole si evenimente teatrale bazate pe texte CU, DESPRE si PENTRU FEMEI, dar nu numai. Activitatile sociale ale asociatiei cuprind workshopuri si ore de teatru, (finalizate cu spectacole) cu copii dezavantajati (orfani, copii cu Sindrom Down, autisti).

Pentru detalii suplimentare puteti contacta:
Liana Ceterchi, director executiv, Asociatia “IF…/DACA…PENTRU FEMEI”, tel. 0746 019 903
Bogdan Stanciu, presedinte, Asociatia “Provita pentru nascuti si nenascuti” – filiala Bucuresti, tel. 0728 673 673.

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube provita bucuresti la vimeo

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography