Conferinţa de promovare a vieţii la Chişinău, cu participarea Pro-vita Bucureşti
Marţi, 07 Septembrie 2010 21:50

Sâmbătă, 4 septembrie, la invitaţia Asociaţiei "Pentru Familie" din Republica Moldova, dl. Bogdan Stanciu, preşedintele Pro-vita Bucureşti a fost principalul vorbitor al conferinţei "Opriti Avortul" care s-a desfăşurat la Chişinău.

La conferinţă au participat reprezentanţi ai cultelor religioase creştine din Moldova, reprezentanţi ai ONG-urilor pro-viaţă, medici, psihologi şi legiuitori.

Vice-preşedintele Asociaţiei "Pentru Familie", Vitalie Marian, a declarat că întâlnirea urmăreşte mai multe scopuri. "În primul rând, am vrut să-i adunăm la un loc pe cei care se implică activ în prevenirea şi combaterea avorturilor în ţara noastră, pentru ca fiecare organizaţie să-şi împărtăşească propria experienţă. Apoi ne-am propus să atragem atenţia societăţii asupra gravităţii fenomenului avorturilor, care tacit distruge mii şi mii de vieţi omeneşti şi care nu este abordat la justa lui valoare" a spus Vitalie Marian.

Reprezentantul Asociatiei Pro-Vita Bucureşti a prezentat pe larg activităţile organizaţiei şi a propus o serie de soluţii practice în vederea avansării luptei pentru viaţa nenăscută în Republica Moldova, precum şi de protecţia instituţiei familiei. "La momentul actual nu există nici o prevedere legislativă europeană, sau vreo obligaţie a unui tratat la care ţara dvs. a aderat, care să vă împiedice să luaţi măsuri de restricţionare a avortului. Puterea de decizie este la voi!" a subliniat invitatul.

O impresie puternică a produs celor prezenţi proiecţia video a discursului pe care activista prolife Gianna Jessen l-a rostit în faţa Parlamentului statului australian Victoria în anul 2008. Vizionaţi aici acest discurs.

Mărturii deosebite au depus d-na Aurelia Grosu, cunoscut medic ginecolog, care după mai mulţi ani de practică a refuzat total să mai facă avorturi; Svetlana Macari din partea organizaţiei Liora care a vorbit despre consilierea femeii în criză de sarcină şi despre efectele nefaste ale avortului; deputatul în Parlamentul RM Valeriu Ghileţchi etc.

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

doneaza doi la suta din impozit pentru provita

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube provita bucuresti la vimeo

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography