"Legalizarea prostituției" (Parlamentul României)
Marţi, 07 Decembrie 2010 19:08

Mai multe organizații ale societății civile au depus la comisiile de specialitate ale Senatului României un memoriu prin care solicită respingerea propunerii legislative privind exercitarea activităţilor cu caracter sexual autorizate, prin care iniţiatorul, dl. deputat Vasile-Silviu Prigoană, urmărește practic oficializarea prostituției în România.

Memoriul este însoțit de 8 anexe totalizând peste 100 de pagini de studii și alte documente ale căror concluzii sunt că legiferarea prostituției este o gravă eroare, care nu doar că nu reduce fenomenul prostituției ilegale și traficul de femei, ci dimpotrivă, le amplifică exponențial.

"Prostituţia constituie în întreaga lume un factor de imoralitate care conduce la degradarea fiinţei umane, la eşecul civilizaţiei", se arată în memoriul semnat printre alții de Alianța Familiilor din România, Federația Pro-vita Ortodoxă, Asociația Femeilor din România, Asociația pentru Apărarea Familiei și Copilului, Asociația Familiilor Catolice și Caritas București.

Întreaga propagandă în favoarea legalizării prostituţiei se sprijină pe argumente false, consideră semnatarii memoriului. Motivele invocate ascund, de fapt, importante interese de ordin financiar sau de altă natură (trafic de influenţă, corupţie, etc.) ale unor structuri de tip mafiot. "Legiferarea instituţiei bordelului constituie una dintre cele mai perfide şi eficace strategii pentru a submina existenţa unui stat, a intereselor sale fundamentale pe care v-aţi angajat în faţa cetăţenilor să le apăraţi. Votarea unei asemenea legi nu poate fi văzută decât ca mărturie a degradării morale sau ca un act de înaltă iresponsabilitate politică, de corupţie sau de trădare a intereselor unei naţiuni."


ACTUALIZARE 02 martie 2011: Propunerea legislativă a fost respinsă de Senat. Puteți afla detaliile votului, individual și pe grupuri parlamentare, aici [pdf]

ACTUALIZARE 21 iunie 2011: Propunerea legislativă a fost respinsă definitiv de Camera Deputaților. Consultați fișa cu rezultatele votului.


DOCUMENTE

Fișa proiectului legislativ (pe site-ul Camerei Deputaților) cu înregistrarea dezbaterilor și rezultatele votului

Memoriul organizațiilor civice care solicită respingerea propunerii legislative [pdf]

Propunerea legislativă privind exercitarea activităţilor cu caracter sexual autorizate - forma inițiatorului [pdf] și expunerea de motive [pdf]

Punctul de vedere al Guvernului României - care nu susține adoptarea acestei propuneri legislative

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube provita bucuresti la vimeo

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography