Testarea pe animale (Parlamentul European)
Marţi, 07 Septembrie 2010 14:57

Asociațiile Pro-vita București și Alianța Familiilor din România s-au adresat eurodeputaților români cu o recomandare de vot la un proiect de directivă europeană privind protecția animalelor utilizate în scopuri științifice.

Recomandarea făcută are în vedere protecția embrionilor umani împotriva folosirii lor ca alternativă la testarea pe animale. "Obiectăm faţă de posibila utilizare a embrionilor umani ca subiecţi de teste, întrucât aceştia se bucură de acelaşi drept la viaţă şi demnitate ca şi ceilalţi membri ai familiei umane. Diferenţa între om şi animal este, în opinia noastră, fundamentală iar încălcarea ei, de neacceptat," se menționează în recomandarea de vot prin care li se cere eurodeputaţilor să voteze anumite amendamente sau să respingă, în lipsa lor, directiva.


ACTUALIZARE 10.09.2010: Votul asupra directivei a avut loc în data de 8 septembrie 2010 și a avut ca rezultat respingerea acesteia. Pentru mai multe amănunte şi modul cum a votat fiecare reprezentant al României clic aici.


DOCUMENTE

Recomandarea de vot adresată europarlamentarilor [pdf]

Textul directivei


 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography