Încălcarea dreptului la libertate religioasă (c. MAI)
Luni, 13 Aprilie 2020 00:00

Cerere de intervenție în interes propriu și în interes alăturat cererii de chemare în judecată formulate de Ioan Petrescu pentru anularea parţială a art. 2 din Ordonanţa militară nr. 1/2020, astfel cum a fost modificată prin Ordonanţa militară nr. 2/2020, ambele emise de Ministerul Afacerilor Interne și prin care s-a îngrădit exprimarea libertății de conștiință și exprimarea libertății religioase.

Interesul pe care îl pretindem în prezenta cauză îndeplinește condițiile generale prevăzute de art. 33 din Codul de procedură civilă și de art. 1 și 2 din Legea nr. 554/2004, fiind un interes public. Totodată, subscrisa intervenientă este o asociație al cărei statut prevede ca scop, printre altele, „afirmarea și apărarea principiilor, ideilor, moralei şi tradiţiilor creştin-ortodoxe prin orice mijloace legale.”

Actualizare 14.04.2020: Instanța a admis excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Ministrului Afacerilor Interne şi a respins acţiunea ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă.


DOCUMENTE

Cererea de intervenție [pdf]

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography