Discriminare religioasă (c. ziarului Adevărul)
Miercuri, 02 Iulie 2014 00:00

Ca urmare a publicării pe blogurile „adevărul.ro”, sub semnătura lui Alex Dumitriu, în 17 mai 2013, a unui articol de opinie în care Biserica Ortodoxă română este acuzată că ar fi o „o organizaţie anti-umană, criminală şi anti-viaţă, al cărei scop pare a fi propăşirea suferinţei şi mizeriei, a misticismului şi necunoaşterii, pentru propria lor bunăstare”, PRO VITA București a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. În motivația plângerii am considerat că afirmațiile constituie „discriminare vădită și incitare la ură pe criteriu de religie, acte ale cărei victime sunt Biserica Ortodoxă Română și cetățenii de religie creștin-ortodoxă, printre care se numără membrii subscrisei asociații.”

Instituția sesizată a răspuns pozitiv la sesizare, constatând existența faptei de discriminare și sancționând societatea „Adevărul Holding” cu amendă contravențională de 2000 lei. Decizia a rămas definitivă.


DOCUMENTE

17.05.2013 - Articolul de ziar incriminat [pdf]

22.05.2013 - Plângerea către CNCD [pdf]

16.12.2013 - Decizia CNCD [pdf]

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography