Grupul de sprijin pentru mame

„Grupul de Sprijin pentru Mame” este o activitate complementară nevoilor identificate în proiectele de prevenire a avortului. Serviciul este destinat gravidelor care, în urma sprijinului psihologic, spiritual și material găsit la asociația noastră în momentul dificil al unei sarcini inițial nedorite, au decis să-și asume statutul de mamă.

PRO VITA București își propune, prin această activitate, două direcții principale de pregătire a viitoarelor mame, și anume:

  • linia moral-religioasă, pentru înțelegerea naturii umane, biologice și sociale a persoanei care urmează să se nască;
  • linia socio-medicală, prin care femeile sunt ajutate să cunoască: evoluția normală a gravidității și problemele pe care le ridică nașterea, obligațiile morale ale mamei față de copil, gestionarea situațiilor dificile post-partum etc.
  • linia juridică, axată pe sprijinul în exercitarea drepturilor și obligațiilor legale ale mamei privind nașterea, creșterea și educarea copilului.

Întâlnirile au loc sub conducerea unui specialist și constau în discuții informale pe subiecte precum dezvoltarea copilului, nașterea, alăptarea, declararea copilului, drepturile mamelor etc. Astfel, beneficiarele sunt ajutate să-și depășească temerile și dificultățile legate de sarcină - mai ales dacă se află la primul copil, dar și de situația socială complicată, provocată de lipsa de sprijin din partea celor care ar fi trebuit să le fie aproape (partener, părinți etc.) și care adesea le abandonează, „îndrumându-le” spre avort.

În ce privește linia juridică, asistența se poate completa la cerere prin consiliere de specialitate din partea unui jurist, precum și prin reprezentare în instanță pentru stabilirea paternității.

Activitatea grupului se bazează în egală măsură pe întrajutorare și pe identificarea de resurse în interiorul grupului de tinere femei.

Participarea este gratuită.

Grupul de sprijin pentru mame Provita Grupul de sprijin pentru mame Provita Grupul de sprijin pentru mame Provita Grupul de sprijin pentru mame Provita Grupul de sprijin pentru mame Provita

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography