Sindromul de stres post-traumatic după avort („Sindromul post-avort”) - Colecție de date
Sâmbătă, 25 Mai 2019 15:35

[descarcă pdf]

Această colecție de date din 12 studii internaționale arată că avortul electiv constituie adesea un factor de risc crescut, uneori mult crescut, de apariție a unor probleme psihologice și emoționale la femeile cu sarcini neplanificate, inclusiv depresii severe, uz de droguri și comportament suicidar, comparativ cu femei care au dus sarcinile neplanificate la termen. Nu fiecare femeie care a avortat le experimentează.

Totodată, nu au fost găsite dovezi privind beneficii pe care avortul le-ar fi adus pentru sănătatea mentală a femeilor.

Remarcăm și că „Sindrom post-avort” nu este un termen consacrat științific. De aceea probabil că simptomele ar trebui referite ca „Sindrom de stres post-traumatic”, o denumire acceptată și larg utilizată, pentru a putea îndepărta obiecțiile de fond.

 

Sprijină activitatea PRO VITA printr-o donație!

Abonare la newsletter
Conectează-te cu noi prin...

provita bucuresti la youtube

consiliere pentru femeile insarcinate

programul educational vreau sa aflu

actiuni in instanta

Misiunea noastră: Să ocrotim copilul născut şi nenăscut aflat în dificultate, fără discriminare, până la integrarea sa în familia naturală.

Condiţii de utilizare: Conţinutul saitului este proprietatea intelectuală a persoanei juridice „Asociaţia PRO VITA București”. Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons License. Găzdure: Bogdan I. Stanciu photography